Voie3

Aurélie Giet (klarinet, zang)
Floor Dankers (diatonisch accordeon, zang)
Sabine Jaucot (viool, zang)

De muzikanten van Voie3 hebben maar één missie: hun muziek ten dienste stellen van de dansers en u op de warme, energieke klanken van viool (Sabine JAUCOT), diatonisch accordeon (Floor DANKERS) en klarinet (Aurélie GIET) over de dansvloer te laten zweven. Enkele gezongen dansen zorgen ter afwisseling voor een meer intieme sfeer. De groep brengt balmuziek met een visie: dansbaarheid is bewust prioriteit nummer één en Voie3 staat stevig met haar wortels in de traditionele muziek uit met name België en Frankrijk, aangevuld met meer recente composities. Het zo goed mogelijk respecteren van de uiteenlopende karakters van de verschillende dansen moet daarbij garant staan voor optimaal danscomfort.

Voie3 heeft haar basis in Brabant en kruidt haar standaard balfolk repertoire (scottish, wals, polka, mazurka, gigue, etc.) steevast met een aantal traditionele Waalse dansen, bij wijze van regionale specialiteit. Deze worden ter plaatse snel en vakkundig uitgelegd door Sabine, zodat niemand nog een excuus heeft om aan de kant te blijven zitten. Laat u dus verleiden door de Menuet de la Chaîne, de Ballotine of waarom niet een Anglaise?

Sinds haar oprichting in het voorjaar van 2006, verzorgde de groep al vele stages en bals, onder andere tijdens het Grand Bal de l’Europe in Gennetines, één van de grootste dansfestivals van Frankrijk, in 2006 en 2007. De groepsleden draaien daarnaast onderling al heel wat jaren mee in de volksmuziekwereld. Sabine speelt al sinds lange tijd ten dans als lid van de groep Moïraï en bestudeerde de Waalse volksmuziek zelfs op universitair niveau. Floor verzorgde menig bal sinds ze amper twee melodieën op haar repertoire had staan, zowel solo als in gelegenheidsformaties. Sinds de zomer van 2007 is ze de helft van het duo Sylvain LHOTTE & Floor DANKERS. Aurélie maakt al jaren deel uit van de Waalse dansgroep Foû d’vos Sokètes en stelde haar klarinet naast de volksmuziek ook verschillende kamermuziekensembles ten dienste. Op dit moment bereid ze een nieuw project voor met twee oudgedienden uit de folk. Alle drie de meiden geven daarnaast ook les.

De naam Voie3 is een verwijzing naar de vele uren die in de trein werden doorgebracht om te repeteren, te werken en te studeren; naar spoor 3, waar de trein uit Brussel aankomt in Ottignies en de treinen vanuit Nijmegen vetrekken richting de Belgische grens (Floor woonde nog in Nederland toen de groep werd opgericht); naar drie stemmen en naar drie muzikale wegen die samen kwamen, zich versmolten en zich onderscheiden.

Voie3 is beschikbaar voor het verzorgen van balfolks, stages Waalse dansen en dansinitiaties (uitleg voorzien door Sabine en Aurélie onder muzikale begeleiding van Floor). Floor is tevens tot uw dienst voor het verzorgen van stages diatonisch accordeon.

Advertisements